RAM - RAM VS Roy

RAM - RAM VS Roy - Emotional Deep Truth

€2.250,00
In stock
Required fields:
  DescriptionRAM - RAM VS Roy - Emotional Deep Truth

  RAM - RAM VS Roy - Emotional Deep Truth

  Collector's item.

  Acrylverf op doek, Spuitverf - Handgesigneerd - 2020

  "RAM VS Roy - Balanced Truth - XL size" is mijn eerbetoon aan Roy Lichtenstein.

  Imaginarium mix uit onze POP werken.

  Origineel Graffiti-artwork gemaakt met spuitbussen en een geheim element op katoen.

  Dit is GEEN print, het is een origineel kunstwerk, gestart vanaf een leeg canvas.

  De Portugese beeldend kunstenaar Ram (1976) bewandelt sinds 1997 een uniek pad in de wereld van stedelijke esthetiek en heeft een unieke visuele taal ontwikkeld die de performatieve kracht van action painting combineert met de rauwheid van graffiti en de visionairheid van psychedelische kunst. Gevierd als een schepper van visionaire werelden die uitdrukking geven aan het oorspronkelijke verlangen van de mensheid om het enorme onbekende van zowel de kosmos als de geest te verkennen, geven Rams energetische en harmonieuze explosies van kleur aanleiding tot fantastische werkelijkheden die worden geregeerd door de dynamische en oerkrachten van de natuur. Hij werkte zowel binnen als buiten en heeft zijn artistieke inzichten gematerialiseerd in meerdere media - van de gedetailleerde intimiteit van aquarellen tot de manifeste grootsheid van grootschalige muurschilderingen, van conceptuele installaties tot interdisciplinaire performances. Hij wordt beschouwd als een van de meest innovatieve kunstenaars in de wereldwijde hedendaagse stedelijke kunstscene, heeft deelgenomen aan talloze kunstfestivals en evenementen over de hele wereld en toont regelmatig zijn werk in zowel solo- als groepsshows.

  Hij creëerde "Last Man Standing" in 2004 toen hij het kunstwerk schilderde in een oude fabriek in Lissabon. Al snel werd het één van de Portugese Street Art-iconen over de hele wereld met een zeer krachtige betekenis en symboliek.

   

  - Ram is de eerste professionele graffitikunstenaar in Portugal na het beëindigen van een carrière als grafisch ontwerper en een loopbaan als leraar aan de professionele grafische kunstschool in Lissabon in het jaar 2000.

  - Sinds 2000 ligt de focus van Ram op het ontwikkelen en ontdekken van verftechnieken en vaardigheden. Hij reisde ook de hele wereld over om verschillende Graffiti-gemeenschappen te ontmoeten en te schilderen. Hij werd erg beroemd vanwege exploderende spuitbussen in zijn schilderijen

  - Je kunt Ram's kunstwerken zien in 47 verschillende landen over de hele wereld

  - Sinds 1999 heeft Ram deelgenomen aan 58 tentoonstellingen tussen kunstgalerijen en musea

  - Sinds 2003 heeft Ram 21 Graffiti Street Art Group Exhibitions geproduceerd

  Gedurende de laatste 20 jaar werd Ram een ​​vriend en schilderde hij op muren naast reuzen van Graffiti en World Street Art zoals Robert Proch, Nunca, Os Gemeos, Risk, Bellin, Zezão, High-Graff, Case en Tasso van de Maclaim Crew onder vele vele anderen beroemd in de internationale Graffiti-scene.

  Van de Portugese scène die Ram geschilderd heeft met alle namen die je kunt zoeken, Nomen, Goncalo Mar, Utopia, Vhils, Odeith, Bray1, Klit, Mais Menos en de lijst gaat terug tot in de goede oude gouden graffiti-dagen.

  Sinds 2002 tot vandaag heeft de kunstenaar installaties, muurschilderingen en canvas gemaakt die worden verworven door galerijen en verzamelaars over de hele wereld. Ook heeft hij talloze graffiti-opdrachten gemaakt voor alle soorten merken en bedrijven.

  Can we help?Customer service:
  Send us an email[email protected]
  Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »